Održano tradicionalno novogodišnje druženje s novinarima

  • Slika PU_V/vijesti/2020/novinari//4.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

I ovo je druženje dokaz da smo doista partneri u informiranju javnosti, da građani znaju što se dešava i  radnjama koje policija poduzima u cilju očuvanja njihove sigurnosti“ istaknuo je tom prilikom načelnik Benčić

U Policijskoj upravi varaždinskoj je u petak, 17. siječnja, održano tradicionalno novogodišnje druženje s novinarima. Načelnik Policijske uprave Predrag Benčić pozdravio je novinare koji su se odazvali pozivu na druženje te im zahvalio na vrlo korektnoj suradnji tijekom prošle godine.

„I ovo je druženje dokaz da smo doista partneri u informiranju javnosti, da građani znaju što se dešava i  radnjama koje policija poduzima u cilju očuvanja njihove sigurnosti“ istaknuo je tom prilikom načelnik Benčić te nastavio „Kad malo sublimiramo rezultate u 2019. godini, na području
Policijske uprave varaždinske u prošloj je godini evidentan pad  kaznenih djela za 4%. Također bilježimo pad broja prometnih nesreća za 21%, kao i pad broja  prometnih nesreća sa smrtno stradalima, dok je broj prekršaja protiv javnog reda i mira u padu za 19%. Svi ti pokazatelji dodatni su nam vjetar u leđa da se još više trudimo i radimo na sigurnosti žitelja Varaždinske županije“ istaknuo je tom prilikom načelnik Benčić.

Na pitanje novinara vezano uz zlouporabu droge načelnik Benčić je rekao da će se 2019. godina pamtiti po najvećim zapljenama droge „Prošle smo godine ostvarili najbolje rezultate, ne samo u Policijskoj upravi varaždinskoj, nego i na nivou države. Riječ je o dvjema zapljenama od pola tone marihuane i šest kilograma kokaina. Tu su prisutne i svakodnevne zapljene droga, naravno u manjim količinama“ zaključio je Benčić, dodavši da takvi rezultati govore o aktivnostima policije u cilju da se i taj vid kriminaliteta stavi pod nadzor, da ta tamna brojka bude što manja i da droge bude što manje na ulici.

Stranica