Održana zajednička vježba žurnih službi Varaždinske i Međimurske županije

  • Slika PU_V\vijesti\2024\Žurne službe\slika 2.jpg
  • Slika
  • Slika

​U ponedjeljak, 29. travnja u pilani Golub u Varaždinu, povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe, održana je zajednička vježba svih žurnih službi Varaždinske županije pod nazivom „Multidisciplinarni pristup unesrećenim osobama prilikom manipulacije trupcima“.

Foto: Varaždinska županija

Uz djelatnike Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, sudjelovali su i djelatnici Policijske uprave varaždinske, Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina i  Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.
 
Navedenom događaju prisustvovala je i načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije, Silvija Zagorec.
 
„Pohvaljujem timski rad žurnih službi, njihovu uvježbanost i koordiniranost što pokazuju ne samo kroz ovakve vježbe, već i kroz svakodnevni rad, te naši građani zaista mogu biti sigurni“ rekla je zamjenica župana, Silvija Zagorec.
 
Voditelj Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave varaždinske, Matko Murić potvrdio je da su ovakve vježbe itekako važne.
 
„Takve vježbe su jako pozitivne jer je koordinacija žurnih službi izuzetno bitna na terenu, kako bi se na samom mjestu događaja poduzele sve radnje koje su važne da se što prije zbrinu ozlijeđene osobe, osigura mjesto događaja i poduzmu sve hitne radnje koje će utvrditi činjenice i nastanak samog događaja“  istaknuo je Matko Murić.
 
 

Stranica