Održana sjednica Vijeća za prevenciju Općine Donja Voća

Slika PU_V/vijesti/2009/11_mjesec/Vijeće Lepoglava.jpg

U petak, 9. ožujka s početkom u 17 sati održana je sjednica Vijeća za prevenciju Općine Donja Voća. Na sjednici kojom je predsjedao načelnik Općine Krunoslav Jurgec, razmatran je slijedeći dnevni red:

Foto: Ilustracija

 U petak, 9. ožujka s početkom u 17 sati održana je sjednica Vijeća za prevenciju Općine Donja Voća. Na sjednici kojom je predsjedao načelnik Općine  Krunoslav Jurgec, razmatran je slijedeći dnevni red:

  1. Analiza stanja sigurnosti na području Općine Donja Voća
  2. Utvrđivanje programa rada za naredno razdoblje
  3. Ostala pitanja

Načelnik Policijske postaje Ivanec, Boris Divjak uvodno je iznio pregled stanja i kretanja sigurnosnih pojava na području Općine tijekom 2011. godine i dva mjeseca ove godine, nakon čega je načelnik Općine informirao nazočne o pojedinim događajima i problemima koje iznose građani. Nakon rasprave članovi Vijeća su zaključili da je stanje sigurnosti u Općini zadovoljavajuće, te da je realiziran veći dio planiranih aktivnosti, od predavanja u školi o problematici nasilja u obitelji, izrade linka prema sadržajima Vijeća za prevenciju na web stranici Općine, sufinanciranja izrade preventivnih letaka itd.

Kroz raspravu su istaknuti neki od problema koji opterećuju Općinu, a posebno problem nekulture mladih neodgovornih vozača te devastacija školske opreme na Područnoj školi u Gornjoj Voći. Istaknut je problem okupljanja mladeži (posebice u ljetnim mjesecima) u područjima oko škola u Donjoj i Gornjoj Voći, prostoru oko crkve te na prostoru nogometnog igrališta, nakon čega ostaje oštećena imovina te velika količina smeća i sl.

U svezi poboljšanja stanja sigurnosti u okolici Područne škole u Gornjoj Voći, dogovoreno je da škola iznađe sredstva te da se oko nje postave rasvjetna tijela kako bi se osvijetlio problematični prostor. Članovi Vijeća također su donijeli zaključak da je potrebno intenzivirati zahtjev prema mjerodavnoj Županijskoj upravi za ceste kako bi se u zoni škola u Donjoj i Gornjoj Voći čim prije postavili mjerači brzine sa displejem upozorenja, te kako bi se iznašlo kvalitetnije rješenje raskrižja županijskih cesta u šumi Lukavec.

Rasprava se nadalje vodila oko problematike alkoholizma među djecom školske dobi, te je iznesena inicijativa za organizaciju predavanja roditeljima i djelatnicima škola, vezano uz različite oblike ovisnosti, ali i druge teme ukoliko se ukaže potreba. Također je dogovoreno da se putem web stranice Općine provede ankete o percepciji građana Voće o stanju sigurnosti.



Stranica