Održana sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Bednja

U srijedu, 14. studenog održana je sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Bednja. Sjednici kojom je predsjedao načelnik Općine Mirko Bistrović, bilo je prisutno sedam članova Vijeća.

U srijedu, 14. studenog održana je sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Bednja. Sjednici kojom je predsjedao načelnik Općine  Mirko Bistrović, bilo je prisutno sedam članova Vijeća.

Prije početka formalnog dijela sjednice upriličeno je kratko druženje sa dvadesetak učenika Osnovne škole Franje Serta u Bednji, koji su se tom prilikom upoznali sa članovima Vijeća te su neposredno dobili informacije o njegovom načinu rada. Interes za organizaciju ovakvog druženja iskazan je tijekom predavanja o problematici ovisnosti, koja su se proteklih mjeseci održavala u toj Školi, a budući da smo ujedno na početku Mjeseca borbe protiv ovisnosti, druženje je bilo i prigodno.

Na radnom dijelu sjednice razmatrana je sigurnosna situacija na području Bednje te su kroz izvješće načelnika Općine, načelnika Policijske postaje Ivanec Borisa Divjaka i nazočnih članova, detektirani osnovni problemi koji trenutačno opterećuju bednjanski kraj. Uglavnom se radi o problemima vezanim uz nasilnička ponašanja u obitelji koja se nadovezuju na izrazito tešku socijalnu situaciju u pojedinim područjima Općine, problemima vezanim uz sigurnost cestovnog prometa, problematici zloupotrebe opojnih droga i drugo.

Budući da je većina problema vezana uz socijalnu skrb donijet je zaključak da bi za daljnje djelovanje Vijeća bilo nužno uključiti predstavnika Centra za socijalnu skrb Ivanec, te će se pokrenuti postupak da se isti uključi u rad.

Pod drugom točkom dnevnog reda načelnik Općine je izvijestio da su primili informacije o učenicima koji sa područja Općine putuju do srednjoškolskih centara te je u tom smislu izražen problem narušavanja JRM-a i uništavanja opreme autobusa tijekom putovanja. Donijet je zaključak da se pokrenu mjere prema odabranom auto prijevozničkom poduzeću, kako bi se na vrijeme detektirali takvi događaji i počinitelji i poduzele druge  mjere na suzbijanju ove pojave.

Na kraju sjednice raspravljano je o raspodjeli sredstava tijekom izrade proračuna za 2013. godinu.



Stranica