Održana preventivno edukativno akacija sigurnosni prijevoz djece

  • Slika PU_V/vijesti/2020/djeca//2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici provodili su nadzor prijevoza djece u sigurnosnim sjedalicama /postoljima, te su zajedno sa savjetnicom Udruge „“RODA“ roditeljima, bakama i djedovima pružili sve potrebne informacije o pravilnom smještaju sigurnosnih sjedalica

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i savjetnica Udruge „RODA“ proveli su jučer, 11. ožujka kod dječjeg vrtića „Gortanova“ u Varaždinu preventivno-edukativnu akciju usmjerenu na zaštitu djece u prometu.

Policijski službenici provodili su nadzor prijevoza djece u sigurnosnim sjedalicama /postoljima, te su zajedno sa savjetnicom Udruge „“RODA“ roditeljima, bakama i djedovima pružili sve potrebne informacije o pravilnom smještaju sigurnosnih sjedalica u vozila te im pokazali na koji način se djeca pravilno smještaju u njih.

U akciji je obavljeno oko 30-tak pregleda vozila i sjedalica kojom prilikom su uočene brojne nepravilnosti kao što su: sigurnosna sjedalica nije odgovarajuća s obzirom na dob, visinu i težinu djeteta, pojasevi nisu dovoljno pričvršćeni i zategnuti, sigurnosna sjedalica nije dobro pričvršćena u vozilu, nedostaju pojedini dijelovi sjedalice, korištenje neadekvatnih sjedalica koje zbog dotrajalosti ne zadovoljavaju najosnovnije uvjete sigurnosti.

Policijski službenici su tijekom akcije svu djecu darivali slatkišima, a vozačima su uručili promidžbeni materijal udruge „RODA“, knjižice i letke „Autosjedalica – uvijek i bez iznimke“. 
 
Ovim putem apeliramo na sve vozače, a naročito na roditelje da uvijek i bez iznimke djecu prevoze u sigurnosnim sjedalicama/postoljima kako bi naši najmlađi bili sigurni u prometu.
 

Stranica