Održana preventivna predstava „Droga – reci drogi ne!

  • Slika \PU_V\vijesti\2020\drogane\1.jpg
  • Slika
  • Slika

Kazališna predstava održana je u Domu  kulture u Lepoglavi.  U predstavi koju je osmislio i režirao glumac Zijah Sokolović, ambasador dobre volje kroz projekt THE/ARTO,  glume Jerko Marčić i Csila Barath Bastaić

Policijska postaja Ivanec je u sklopu programa prevencije zlouporabe droga u suradnji Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Lepoglave, jučer 10. ožujka, organizirala i održala preventivnu predstavu   „Droga – reci drogi ne!“ za učenike sedmih i osmih razreda Osnovnih škola Višnjica, Kamenica i Lepogalava.

Kazališna predstava održana je u Domu  kulture u Lepoglavi.  U predstavi koju je osmislio i režirao glumac Zijah Sokolović, ambasador dobre volje kroz projekt THE/ARTO,  glume Jerko Marčić i Csila Barath Bastaić.
Predstava „Droga – reci drogi NE!“ usmjerena je na drogu kao najveći društveni problem modernog doba, a pruža informacije o tome kako prepoznati situacije u pubertetu i adolescenciji kad mladi dolaze u dodir s drogom, kada i zašto najčešće uzimaju drogu, kako i kada postaju ovisnici o drogama, kada i kako roditelji mogu pomoći i kada i zašto roditelji griješe.

Predstava na direktan način, u živoj i duhovitoj komunikaciji, kroz koreografiju, u stotinu kratkih glumačkih etida donosi i odgovore na pitanja kako mlade informirati o posljedicama uzimanja i ovisnosti drogama te kako drogi reći ne.
U cilju nastavka realizacije tog projekta planirana su i predavanja tijekom mjeseca ožujka i travnja učenicima sedmih i osmih razreda.  

Kazališnoj predstavi je prisustvovalo oko 140 učenika 7 i 8 razreda osnovnih škola, te njihovi ravnatelji i učitelji. Podršku realizaciji ovog projekta dalo je Vijeće za prevenciju kriminaliteta grada Lepoglave, gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić, načelnik Policijske postaje Ivanec Mario Medenjak i predstavnici medija.
Predstavu je otvorio načelnik Policijske postaje Ivanec Mario Medenjak.

Stranica