Održana godišnja Skupština Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Varaždin

  • Slika PU_V/vijesti/2020/umirovljenici//1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U petak, 28. veljače, održana je godišnja Skupština Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Varaždin.

Kao gosti na Skupštini prisustvovali su zamjenik načelnika Policijske uprave varaždinske Dalibor Božić,  načelnik Policijske postaje Varaždin Krešo Bosak, predsjednik Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec  Dragutin Bajsić, predsjednici Udruga umirovljenih policajaca iz Murske Sobote Marijan Horvat i iz Nagykanizse Laszlo Biro, predsjednik Savjeta umirovljenika i osoba starije životne dobi Varaždinske županije Vladimir Kozjak, vijećnica Županijske skupštine Mira Letić, predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije Ljubica Florijan, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade PUMA Robert Puja sa suradnicima, članovi Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Varaždin koji su ujedno i predsjednici braniteljskih udruga: Branko Družinić, Darko Posavec, Ivan Puklavec i Mario Serini te predsjednici udruga umirovljenika iz susjednih općina.

Predsjednik Udruge Stjepan Baksa na početku Skupštine podnio je izvješće o   radu Udruge tijekom 2019. godine uz prezentaciju brojnih aktivnosti predsjedništva i članova Udruge. Navedene su aktivnosti u vezi obilježavanja značajnih datuma iz Domovinskog rata, sportske aktivnosti, izleti, kao i aktivnosti vezane uz suradnju sa drugim udrugama iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Također je prezentirao plan rada Udruge za 2020. godinu, gdje je posebno naglašeno pružanje pomoći bolesnim članovima Udruge i članovima slabijeg imovinskog stanja te provođenje i organizacija sportskih aktivnosti i izleta. Više pažnje će se posvećivati mjestima gdje su stradali pripadnici Policijske uprave varaždinske. Izvješće i plan rada, kao i financijsko izvješće i plan, jednoglasno su prihvaćeni. Prisutni gosti na Skupštini  pohvalili su rad Udruge u 2019. godini, uz želje za takav uspješni nastavak rada i tijekom ove godine.

Na kraju je predsjednik Baksa uručio prigodne poklone najstarijem članu Udruge Ivanu Abramcu, rođenom 1929. godine. Godišnju su skupštinu i ove godine svojim nastupom uveličali članovi tamburaškog sastava „Biseri, sastavljenog većim dijelom od policajaca – branitelja Vukovara.

Stranica