Obilježen blagdan sv. Jurja mučenika - zaštitnika Policijske kapelanije PU varaždinske

  • Slika \PU_V\vijesti\2021\Sveti Juraj\DSCN8098 (2).JPG
  • Slika
  • Slika

U petak, 23. travnja, u kapelici Svetog Jurja u vojarni „PUME“ u Varaždinu,  obilježen je blagdan sv. Jurja mučenika, zaštitnika Policijske kapelanije Policijske uprave varaždinske i vojne kapelanije u 2. Mehaniziranoj bojni „PUME“ GOMBR-e u Varaždinu.

Svetu misu koja je održana na otvorenom prostoru ispred kapelice i uz poštivanje svih epidemioloških mjera, predvodio je don Antonio Mikulić, vojni kapelan  u vojarni „Croatia“ u koncelebraciji s policijskim kapelanom Policijske kapelanije PU varaždinske vlč. Ivicom Horvatom,  kapelanom Policijske kapelanije „Svetog Franje Asiškog“ PU međimurske Vjekoslavom Vidačekom te don Brankom Čageljom, vojnim kapelanom u vojarni Petrinja.

Don Mikulić u nadahnutoj je propovijedi o svetom Jurju podsjetio na mnoge legende koje se vežu uz ovog sveca kojeg štuje i Zapadna i Istočna crkva te istaknuo „Kada promatramo njegov lik na slici, divimo se čudesnoj snazi tog bojnika koji je postao svecem. Kako probija zmaja i na kraju ga ubija. U svijetu kao što znamo, postoji dobro i postoji zlo, u središtu je kršćanskog poziva da stane na stranu dobra i da se opredijeli za istinito i plemenito nasuprot zlu i tami što je donosi zmaj pakleni“ te zaključio „Molimo svetog Jurja mučenika da nas zagovara i oboruža hrabrošću da ne živimo u strahu koji je najgori zatvor. Molimo ga kako bi naša vjera bila poput oštrice koplja i mača kojim ćemo svladati starog zmaja, lukavu zmiju!“.
 

Stranica