Obavijest: Od ponoći nadzor Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka

Slika /ikone/foto20covid.jpg

Propusnica mora biti ovjerena i potpisana od strane odgovorne osobe u pravnoj osobi,  izabranog liječnika obiteljske medicine ili nadležnog (gradskog ili općinskog) stožera civilne zaštite

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su danas, 24. ožujka, započeli s nadzorom provedbe Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka,  koju je donio Stožer civilne zaštite RH s ciljem smanjenja mogućnosti širenja zaraze koronavirusom.
Stoga još jednom apeliramo na građane da se striktno i dosljedno pridržavaju svih dosad naloženim mjera Stožera.
Kako bi se spriječilo širenje zaraze, dnevne migracije moraju se svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje svih mjera iz Odluke. Uspješnost ovih mjera isključivo ovisi o odgovornosti i dosljednosti samih građanima u poštivanju svih zabrana i restrikcija. Napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo i isključivo uz valjanu propusnicu izdanu sukladno Odluci.
Propusnica mora biti ovjerena i potpisana od strane odgovorne osobe u pravnoj osobi,  izabranog liječnika obiteljske medicine ili nadležnog (gradskog ili općinskog) stožera civilne zaštite:

Stožer civilne zaštite

Molimo građane da za sve nedoumice te upite o izdavanju propusnica kontaktiraju stožere putem telefona ili slanjem upita na naznačene adrese e-pošte, a ne dolaskom u prostorije općina ili gradova.

Policijski službenici će na prilaznim pravcima gradovima i drugim naseljima, putem kontrolnih punktova nadzirati provođenje Odluke zbog čega  postoji mogućnost stvaranja gužvi. Molimo za strpljenje svih sudionika u prometu, a prednost prolaza imat će vozila hitnih službi.

Građani svakako trebaju s budnom pažnjom pratiti upute i zapovijedi policijskih službenika na terenu, a prilikom kontrole pripremiti propusnice i osobne dokumente, koje će potom predočiti policijskim službenicima.
 
Poštujmo svi zajedno Odluke Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske jer one se donose od strane stručnih ljudi koji su odgovorni i za nas. Budimo svi zajedno odgovorni!   

Stranica