Nastavak kriminalističkog istraživanja za zlouporabu položaja i ovlasti

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/policajac02.jpg

Daljnjim nastavkom kriminalističkog istraživanja nad 56-godišnjakom i 58-godišnjakinjom, policijski službenici Policijske uprave varaždinske utvrdili su kako postoji osnovana sumnja da su kao odgovorne osobe jednog trgovačkog društva iz Varaždina početkom studenog 2011. godine prilikom sklapanja sporazuma

Foto: Ilustracija

Daljnjim nastavkom kriminalističkog istraživanja nad 56-godišnjakom i 58-godišnjakinjom, policijski službenici Policijske uprave varaždinske utvrdili su kako postoji osnovana sumnja da su kao odgovorne osobe jednog trgovačkog društva iz Varaždina početkom studenog 2011. godine prilikom sklapanja sporazuma o osiguranju novčane tražbine za zasnivanje založnog prava na nekretninama prema ugovoru o dugoročnom kreditu sa jednom bankom, dali pravo zaloga na nekretninama koje u tom trenutku više nisu bile u vlasništvu trgovačkog društva jer ih je tijekom 2010. i 2011. godine, temeljem sklopljenih kupoprodajnih ugovora otkupilo i u cijelosti isplatilo 12 kupaca stanova.

Vrijednost založenih nekretnina procjenjuje se na oko 6 000 000 kuna. Također je utvrđeno da su navedeni odgađali izdavanje tabularnih isprava temeljem kojih bi stvarni vlasnici mogli upisati pravo vlasništva u zemljišnim knjigama, tako da su kod sklapanja sporazuma o osiguranju novčane tražbine, odgovornoj osobi spomenute banke predočili zemljišno knjižne izvatke na kojima je kao jedini vlasnik bilo upisano njihovo trgovačko društvo, a tek nakon što je u zemljišnim knjigama bilo upisano založno pravo u korist banke, svim oštećenim kupcima je izdano očitovanje temeljem kojeg su upisali pravo vlasništva, te su na taj način spriječeni da slobodno raspolažu kupljenim nekretninama.

Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti iz članka 337. Kaznenog zakona, a policijski službenici PU varaždinske nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje vezano uz navedeno poduzeće.



Stranica