Narušavali javni red i mir pa napali policajce

U subotu, 11. ožujka oko 0.05 sati, u ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu, došlo je do narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način od strane trojice muškaraca starosti 22, 34 i 60 godina.

Navedeni su pod utjecajem alkohola udarali rukama i nogama po glavi i tijelu četvoricu muškaraca te jednu ženu koja ih je pokušavala smiriti, pri čemu su je vrijeđali i naguravali.

Također su razbijali inventar ugostiteljskog objekta, na način da su bacali čaše i flaše po podu.

Nakon što su se udaljili iz ugostiteljskog objekta na parkiralište, temeljem dojave na mjesto događaja stigla je ophodnja Policijske postaje Varaždin.      

Policijski su službenici započeli postupanje i pristupili navedenima te zatražili na uvid osobne iskaznice radi utvrđivanja identiteta, pri čemu su odmah napadnuti od spomenute trojice muškaraca.
Navedeni su napali  policijske službenike na način da su ih naguravali i udarali rukama i nogama po tijelu. Zbog toga su policijski službenici nad istima započeli uporabu sredstva prisile i to tjelesnu snagu.

Kad su trojica napadača srušila jednog od policajaca na tlo te ga počeli gušiti, drugi je policijski službenik poradi visokog intenziteta i dinamike napada, zbog odbijanja napada spomenute trojice na drugog policijskog službenika, u krajnjoj nuždi, ispalio jedan upozoravajući hitac iz službenog vatrenog oružja u zrak.

Kako su u međuvremenu na mjesto događaja pristigli i drugi policijski službenici u pomoć, napadači su uz uporabu sredstava tjelesne snage i sredstava za vezivanje savladani te je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira.

Napadnutoj dvojici policijskih službenika je zbog zadobivenih ozljeda pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da su uslijed udaraca napadača zadobili ozlijede po glavi, nosu, zubima i po tijelu. Njihove su ozlijede okvalificirane kao lake.

Medicinska je pomoć pružena i trojici napadača te je utvrđeno da isti prilikom uporabe sredstava prisile nisu zadobili nikakve ozljede.

Sva trojica napadača su uhićena. Protiv njih će se Općinskom sudu u Varaždinu podnijeti i optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Navedeni su u nedjelju, 12. ožujka dovedeni sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu koja je im je odredila mjere opreza i to zabranu posjećivanja ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu te zabranu približavanja oštećenim policijskim službenicima Policijske postaje Varaždin, na udaljenost manju od 100 metara.

 

Stranica