Napadnuti policijski službenici u Sesvetama Ludbreškim

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Napad na službenu osobu. Kako se sumnja, prilikom postupanja policijskih službenika Policijske postaje Ludbreg po prometnoj

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Napad na službenu osobu. Kako se sumnja, prilikom postupanja policijskih službenika Policijske postaje Ludbreg po prometnoj nesreći, u petak, 2. kolovoza oko 17.55 sati u Sesvetama Ludbreškim, policijskog službenika je verbalno i fizički napao.
 
Kako je utvrđeno, u Vinogradskoj ulici u Sesvetama Ludbreškim dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.81 g/kg. Upravljao je iz smjera Sigeteca u smjeru Karlovca Ludbreškog. Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja, te je zahvatio cestovnu bankinu i u zanošenju vozila sletio na travnatu površinu, nakon čega je udario u dvije dvorišne ograde. Nakon prouzročene prometne nesreće vozač je ostavio oštećeno vozilo na mjestu događaja i sjeo u drugo vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak i pobjegao s mjesta događaja.

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su svjetlosnim i zvučnim signalima zaustavili navedeno osobno vozilo u Sesvetama Ludbreškim, te se 35-godišnji počinitelj prometne nesreće dao u bijeg, pri čemu su ga spriječili policijski službenici uporabivši nad njim sredstva prisile. U tom trenutku 45-godišnji muškarac koji se nalazio u istom vozilu je izišao iz vozila i verbalno i fizički napao policijske službenike, koji su njega također svladali uz uporabu sredstava prisile. Navedenog 45-godišnjaka su priveli na kriminalističko istraživanje. Jedan policijski službenik je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije. Ozljede su mu okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 45-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica