Naletio i ozlijedio pješaka na cesti u Novoj Vesi Petrijanečkoj

Jučer, 28. listopada oko 18.35 sati u Novoj Vesi Petrijanečkoj u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.74 g/kg upravljao 42-godišnjak. Upravljao je iz smjera Donjeg Ladanja u smjeru Nove Vesi Petrijanečke. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja i vlastitim sposobnostima uslijed čega je prednjim djelom vozila udario u 49-godišnjeg pješaka, koji na sebi nije imalo reflektirajući prsluk ili materiju. Pješak se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika. Od siline udara pješak je odbačen na prednji dio vozila te je pao na kolnik. Uslijed udara i pada pješak je zadobio teže ozljede.

Ozlijeđeni je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu gdje mu je pružena medicinska pomoć. Ozljede su mu okvalificirane kao teže.
Zbog očevida prometne nesreće županijska cesta od Nove Vesi Petrijanečke do raskrižja sa Zelendvorskom ulicom je bila zatvorena za sav promet od 19.15 do 20.50 sati. Promet se odvijao obilaznim pravcima.

Stranica