Najavljen Sajam sigurnosti i prevencije

Slika \PU_V\vijesti\2019\1vijesti\1.jpg

Na konferenciji za novinare u varaždinskoj Areni danas je najavljen 24. Međunarodni sajam 'Priroda, lov, ribolov, turizam'. Kako je istaknuto, Sajam počinje u petak, 11. listopada i traje sve do nedjelje 13. listopada. Uz 'Prirodu, lov, ribolov i turizam' održat će i Sajam sigurnosti i prevencije i to u petak i subotu, 11. i 12. listopada.

Direktorica Sajma Maja Šimenc najavila je bogati program u Areni Varaždin koji će u petak i subotu trajati od 9 do 19 sati, a u nedjelju od 9 do 17. Sajam se otvara u petak, 11. listopada u 10 sati u ugostiteljskom šatoru Arene Varaždin.

„Očekuje nas stotinjak izlagača iz sedam zemalja. Interes je velik i dvorana je puna. Vraćaju nam se i stari izlagači, snizili smo cijene izlagačkih prostora. Ističe izložba Divlja Afrika, zajedno s Hrvatskim lovačkim savezom i tako nam na Sajam stižu životinje iz Afrike. Tradicionalna je i izložba gljiva, radionice i razna predavanja. Preko 100 vrsta gljiva, ptice grabljivice, natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića i program je svaki dan ispunjen do kraja“ rekla je Šimenc.
Predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Ivan Kutnjak i tajnik Sportsko ribolovnog saveza Varaždinske županije i predsjednik Sportsko ribolovnog kluba Cestica 1995. Marijan Kolednjak, govorili su o značaju ovog Sajma u promociji i unaprjeđenju lova i ribolova.
Zamjenik načelnika Policijske uprave varaždinske Darko Blaži predstavio je aktivnosti drugog po redu Sajma sigurnosti i prevencije. Kako je istaknuo, Sajam organizira Policijska uprava u suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina i Zakladom za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ Varaždinske županije.

„Prošle godine smo imali vrlo uspješan Sajam sigurnosti i prevencije u Novom Marofu, a ove smo godine odlučili taj Sajam organizirati u ovom prostoru i vezan uz Sajam „Priroda, lov, ribolov i turizam“ istaknuo je Blaži te predstavio bogati sadržaj koji očekuje posjetitelje Sajma te nastavio „u Sajam će biti uključeni i vatrogasci, hitna pomoć, vojska, HGSS, Centar za socijalnu skrb, Obiteljski centar, Probacijski ured i mnoge druge institucije, koje će izložiti opremu kojom raspolažu i doprinose sigurnosti građana.“

Sajam će biti prigoda da se prezentiraju policijska, vojna, vatrogasna i medicinska tehnika i oprema, promiče zanimanje policajac i vojnik, daju informacije vezane uz kazneno-pravnu zaštitu žrtava te informacije o mjerama koje provodi Centar za socijalnu skrb, Obiteljski centar i Probacijski ured. Također da se promiče siguran lov, daju informacije o protupožarnim sigurnosnim mjerama i korištenju vatrogasnih aparata, daju informacije o tehničkim i fizičkim mjerama zaštite privatne imovine i razgleda izložba starog oružja i slika iz Domovinskog rata.
Za djecu predškolskog uzrasta i učenike organizirat će se radionice Prometna učilica i Mali forenzičar.

Za istaknuti su pokazne vježbe HGSS-a, vojne policije i vatrogasnih postrojbi te simulator HAK-a . Zamjenik župana i upravitelj Zaklade „Sveti Mihael“ Tomislav Paljak također je govorio je o događanjima na Sajmu sigurnosti i prevencije. „Kao upravitelj Zaklade Sveti Mihael, najavljujem da ćemo nakon prvog Sajma u Novom Marofu, ove godine prezentirati u Varaždinu za vrijeme Sajma na 1. katu Arene preventivne aktivnosti policije, vatrogasca i hitne. Ljudi će puno toga moći naučiti, kako rukovati s alatima i stvarima te kako se ponašati u kriznim situacijama. Ove godine i u tom smislu dali smo dodatni doprinos cijelom sajmu“ rekao je Paljak.

Stranica