​Najava: Dan otvorenih vrata policije u Ivancu

  • Slika \PU_V\vijesti\2022\Dan otvorenih vrata\IMG-49ab18c1734959ac2b2ff99cdf796477-V.jpg
  • Slika
  • Slika

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava varaždinska u subotu, 23. srpnja, u vremenu od 10 do 12 sati  u Ivancu, Eugena Kumičića 7, prostor ispred Srednje škole Ivanec,  organizira  Dan otvorenih vrata policije.

FOTO: PU varaždinska

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini, kojim se planira upis 480 polaznika.  

Natječaj je otvoren do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.
 
Isto tako, raspisan je i natječaj za upis u III. Razred Policijske škole „Josip Jović“ za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka. Natječaj je raspisan za 100 učenika za potrebe MUP-a i 25 učenika za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave, a rok prijave je do 1. kolovoza 2022. godine.

Kako je na predstavljanju ove aktivnosti istaknuo načelnik Policijske uprave Predrag Benčić, na Danu otvorenih vrata prezentirat će se taktičko-tehnički zbor kroz rodove policije: interventnu, protueksplozijsku, temeljnu, prometnu i graničnu policiju, kriminalističku tehniku, prevenciju  te prikazati borilačke vještine i rukovanje oružjem. Izložit će se vozila, oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.
 
Također će se pripremiti poligon za provjeru tjelesnih i motoričkih sposobnosti kako bi mladi mogli provjeriti razinu svojih motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u Policijsku školu.
 
 „Građanima će se također predstaviti rad sa službenim psom za detekciju eksploziva, dok će policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske demonstrirati borilačke vještine i rukovanje oružjem“ rekao je načelnik Benčić.

Pozivamo građane da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom poslu i natječajima koje je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova.

Stranica