Nadzor kretanja putem e-Propusnice

  • Slika \COVID-19\2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Valjanost e-Propusnice će se očitati s mobitela putem QR koda ili po OIB-u

Od ponedjeljka, 6. travnja, policijski službenici Policijske uprave varaždinske započeli su putem mobilnih uređaja nadzirati migracije građana putem e-Propusnica. Naime, stupanjem na snagu izmjena i dopuna Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH od 1. travnja 2020. godine, propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju se putem e-Propusnica. Takve propusnice mogu se izdavati na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se izdaju.

Napominjemo da  građani/poslodavci mogu e-Propusnice isprintati ili ih imati pohranjene u memoriji mobitela. Valjanost e-Propusnice će se očitati s mobitela putem QR koda ili po OIB-u. Policijski službenici će i nadalje provoditi nadzor provođenja Odluke, koji bi  uvođenjem e-Propusnica trebao biti znatno brži i učinkovitiji.

S obzirom na trenutnu situaciju, skrećemo pozornost građanima na  preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da iz svojih domova izlaze samo ukoliko je to nužno. Pozivamo građane da prilagode svoje navike i da slušaju savjete stručnjaka jer ćemo samo na taj način doprinijeti smanjenju širenja bolesti.

Također, upozoravamo one osobe kojima je određena mjera samoizolacije da su se dužne strogo pridržavati mjere, odnosno da ne smiju izlaziti iz kuće,  a u slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika prethodno se trebaju javiti telefonom obiteljskom liječniku ili hitnoj pomoći.
 

Stranica