Nacionalni preventivni projekt „Živim život bez nasilja“ u Gradu Varaždinu

Slika PU_V/vijesti/2013/05/23/1P1020802.jpg

Foto: PU varaždinska

Kao što je bilo najavljeno, Policijska uprava varaždinska je u sklopu zajedničkog preventivnog projekta MUP-a i UNDP-a pod nazivom „Živim život bez nasilja“ usmjerenog na sprječavanje svih oblika nasilja održala više projektnih aktivnosti na području Grada Varaždina namijenjenih učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola.

Na 1. i 2. Osnovnoj školi Varaždin u realizaciji policijskih službenika Policijske uprave varaždinske i nevladine organizacije „Status M“ održana je edukativno predavanje i radionica za učenike na temu nenasilja i tolerancije.

Dok je u cilju prenošenja znanja o oblicima nasilja prema ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima, kao i mogućnostima zaštite održana tematska predstava „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“ u režiji glumca Zijaha Sokolovića, te prigodni glazbeno scenski program u kojem su nastupili pijanist Matija Dedić i glazbeni sastav „Apokalipso“.

Kazališnoj predstavi je nazočilo dvjestotinjak učenika 7 i 8 razreda osnovnih škola, te njihovi ravnatelji i učitelji.

Podršku realizaciji ovog projekta uz predstavnike Programa Ujedinjenih naroda za razvoj Hrvatska, zamjenika Stalne predstavnice gospodina Vitalie Vremis i koordinatorice projekta suradnje s policijom i razvoj sigurnosti u zajednici gđa. Tamare Karaica dali su voditeljica službe prevencije u Uredu glavnog ravnatelja policije gđa. Sandra Weber, načelnik Policijske uprave varaždinske gosp. Darko Jurčec, predstavnici  Grada Varaždina i Varaždinske županije, kao i predstavnici medija, ustanova i udruga koje usko surađuju i sudjeluju u aktivnostima sprječavanja svih oblika nasilja u našoj sredini.



Stranica