Na sportskim manifestacijama u Ivancu i Novom Marofu promovirana kampanja postani policajac/policajka

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: PU varaždinska

Pod motom "Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!", MUP je i ove godine pokrenuo kampanju koja ima za cilj privući mlade i motivirane pojedince u policijske snage. Za akademsku godinu 2024./2025., otvoreno je 500 mjesta za polaznike Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih, te 150 mjesta za učenike koji će se upisati u treći razred Policijske škole "Josip Jović". Osim toga, upisuje se i razred od 20 mjesta za Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije.

Zašto postati policajac ili policajka, koje su prednosti ovog posla i zašto bi se mladi trebali odlučiti na to zanimanje? Odgovore na ova pitanja svi zainteresirani mogli su dobiti danas, 22. lipnja, prilikom druženja s policijskim službenicima PU varaždinske na sportskim manifestacijama i to na rukometnom turniru za djevojčice i dječake u Ivancu te na nogometnom turniru u Novom Marofu.

Svi koji jednog dana žele raditi u policiji mogli su „iz prve ruke“ dobiti informacije o policijskom poslu, s čime se sve susreću policijski službenici u svom radu, koji sve rodovi policije postoje, koja se opreme koristi za obavljanje zadaća te sve informacije oko upisa, o uvjetima koje moraju ispunjavati da bi mogli podnijeti prijavu, načinu samog natjecanja, potrebnoj dokumentaciji za prijavu, pravima i obvezama, kao i svim prednostima školovanja na Policijskoj akademiji.

Zainteresirani kandidati upoznati su i s mogućnošću podnošenja prijave putem sustava e-Građani, što je ujedno novina vezana za ovogodišnji natječaj.

Također, učenicima su podijeljeni promotivni materijali vezani uz kampanju te su dobili potrebne informacije o uvjetima, pravima i obvezama vezanih uz natječaj.

Podsjećamo, Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka odnosno pravosudni policajac.

Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''.
U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa, a sve koji završe školovanje čeka siguran posao.

Sve one  koji završe školovanje čeka siguran posao. Osim mogućnosti napredovanja u službi, Ministarstvo unutarnjih poslova omogućuje policijskim službenicima i nastavak školovanja na Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti, a svi oni koje završe prekvalifikaciju ili srednju policijsku školu s prosjekom 5.0 imaju izravan upis. 

Sve informacije o uvjetima natječajima mogu se pronaći na web stranici Policijske uprave varaždinske, Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'', u bilo kojoj policijskoj postaji, na YouTube kanalu MUP-a i društvenim mrežama Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'', a zainteresirani informacije mogu dobiti i putem kontakt telefona Policijske škole ''Josip Jović'' 01/24 26 305 i 01/24 26 313. Također prijavu na natječaj moguće je poslati i putem sustava e-Građani.
 

Stranica