Na konferenciji za medije predstavljeni rezultati kriminalističkog istraživanja

  • Slika PU_V\vijesti\2019\1droga\6.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U petak, 18. listopada u Policijskoj upravi varaždinskoj održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati kriminalističkog istraživanja nad osam osoba za više kaznenih

U petak, 18. listopada u Policijskoj upravi varaždinskoj održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati kriminalističkog istraživanja nad osam osoba za više kaznenih djela. Navedene su rezultate predstavili Općinski državni odvjetnik u Varaždinu Goran Supančić i voditeljica Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske Sandra Karabegović.

Kako je tom prilikom istaknula voditeljica Službe Sandra Karabegović,  policijski   službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te Teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu policijski su službenici pretražili  kuće i vozila kojima se koriste muškarci starosti 51, 59, 35, 55, 25, 62 i 61 godinu te 23-godišnja ženska osoba.

„Tom je prilikom pronađena bijela praškasta materija nalik na drogu amfetamin težine oko 28.5 grama, zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu težine oko 1 386 grama, nepoznate bijele praškaste materije težine oko 89.5 grama, smeđe praškast materije nalik na drogu heroine težine oko 2.5 grama, inzulinsku špricu ispunjenu nepoznatom tekućinom nalik na ulje canabisa, precizne digitalne vage, 2 420 komada raznog streljiva, zračna puška, 2 plinska pištolja, 2 prigušivača pucnja, 2 glatke cijevi za pušku, cijev za pištolj, pojačivač trzaja za automatsku pušku, nekoliko optičkih ciljnika, više komada kućišta s rukohvatom za pištolje, spremnik za automatski pištolj, više komad mobilnih uređaja i SIM kartica te veća količina raznovrsne robe za koju se sumnja da potječe od počinjenje kaznenih djela“ istaknula je Karabegović.

Također je napomenula kako postoje indicije da su navedeni planirali izraditi i postaviti dvije eksplozivne naprave, što su varaždinski policajci svojim dobrim radom uspjeli spriječiti.
S obzirom da je šest osoba od osmero navedenih, po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, Općinski državni odvjetnik u Varaždinu Goran Supančić ovom je prilikom izvijestio o daljnjem tijeku postupka te najavio prvo ispitivanje navedenih u svojstvu okrivljenika.

Stranica