Na biciklističkoj utrci i biciklijadi, natjecateljima i građanima predstavljena kampanja „Postani policajac/policajka"

  • Slika \PU_V\vijesti\2024\Biciklijada 14\IMG_20240401_085244_copy_1600x1197.jpg
  • Slika
  • Slika

U ponedjeljak, 1. travnja u vremenu od 9 do 13 sati, održan je niz tradicionalnih aktivnosti posvećenih vožnji biciklom.

Foto: PU varaždinska

Tako je u organizaciji Biciklističkog kluba "Kneginec", u Poduzetničkoj zoni Kneginec Gornji, održana peta cestovna bicikistička utrka na kojoj je sudjelovalo stotinjak natjecatelja, dok je u organizaciji općina Vidovec i Beretinec te Udruge vinogradara i voćara „Sveti Antun“ Tužno, održana tradicionalna biciklijada na kojoj je sudjelovalo također oko 100 sudionika, koji su promovirali zdrav način života, vozeći bicikl na relaciji Varaždin - Vidovec - Tužno.
 
Na navedene su se manifestacije promotivnim aktivnostima uključili i policijski službenici Policijske uprave varaždinske, koji su za najmlađe održali kratka edukativna predavanja iz prometne kulture. Njima je na razumljiv i zanimljiv način objašnjeno kako pravilno i sigurno sudjelovati u prometu te koliko je bitno koristiti zaštitnu kacigu na glavi tijekom vožnje biciklom.
 
Također su prisutni natjecatelji i građani informirani kako Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik" i ove godine provode kampanju „Postani policajac/policajka“. 
Pritom su im podijeljeni promotivni letci s informacijama o uvjetima i načinu kako se pridružiti i upisati u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, kao i mogućnostima nastavka srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje policijske škole.  

Stranica