Lihvarski ugovori

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/novac02.jpg

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom i 35-godišnjakinjom, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo lihvarski ugovori.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom i 35-godišnjakinjom, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo lihvarski ugovori. Naime, sumnja se da su navedeni u prosincu 2011. godine, u cilju posuđivanja iznosa od 40 000 kuna, 31-godišnjoj vlasnici poduzeća sa šireg varaždinskog područja, kao jamstvo za isplatu navedenog iznosa, zatražili ovjeru bjanko zadužnice na iznos od 100 000 kuna na ime 35-godišnjakinje, a kao dodatno jamstvo i ugovor o kupoprodaji motornog vozila 31-godišnjakinje kao prodavatelja i 35-godišnjakinje kao kupca, za iznos od 80 000 kuna.

Oba su ugovora ovjerili kod javnog bilježnika. Oštećena je dobiveni iznos vraćala u mjesečnim anuitetima, a nakon što je do kolovoza 2012. godine otplatila iznos od oko 43 000 kuna, 47-godišnjak je izjavio da je do tada vraćana samo kamata, dok se glavnica još nije ni počela vraćati. Protiv njih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.



Stranica