Kako spriječiti krađe na plaži

Slika /PU_V/vijesti/2022/IMG_20220630_173858.jpg

Ukoliko ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik.

Foto: PU varaždinska

Svake godine neki građani tijekom posjeta kupalištima, bilo da su to plaže na jezerima, rijekama, bazenima ili moru, vrlo često sa sobom donose vrijedne stvari i ostavljaju ih bez nadzora. Na takav neodgovoran način ostavljaju priliku lopovu da postanu žrtve kaznenog djela!
Savjetujemo da svoje stvari ne ostavljate bez nadzora i na plažu nosite samo najpotrebnije stvari i manje novčane iznose.
Na plažu ne nosite vrijednije predmete i dragocjenosti, osobito veće novčane iznose, zlatninu i vrijednu tehničku opremu. Preporučamo da dokumente i novac ne držite zajedno. Ponesite sa sobom onoliko novca koliko je potrebno za sitne troškove (sok, kava, sladoled, itd..).
Ukoliko na plažu dolazite osobnim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila. U vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete! Ukoliko na plažu dolazite biciklom - osigurajte ga sigurnosnom sajlom ili lancem, vežući ga za drvo, ogradu ili sl. Svoje stvari (torbe, novčanike, ključeve, mobitele, foto-aparate, kamere i dr.) na plaži ne ostavljajte bez nadzora! Ako ste spriječeni neka ih pripaze prijatelji ili poznanici.

Ne provjeravajte učestalo na plaži ili terasi ugostiteljskog objekta novac i vrijedne predmete, time kradljivcima skrećete pozornost na sebe i svoje stvari, vrijedne predmete pohranite na neko sigurno mjesto. Ukoliko sjedite na terasi ugostiteljskog objekta, ne odlažite torbice sa stvarima kraj sebe i ne ostavljajte ih bez nadzora.

Stranica