Izgorio labirint francuskog dvorišta na Varaždin Bregu

Jučer, 17. veljače oko 13 sati u Banjšćini na Varaždin Bregu u prostoru francuskog dvorišta vlasništvo 54-godišnjaka izbio je požar višegodišnjih stabala čempresa i tuja zasađenih u obliku labirinta. Očevid su obavili policijski službenici

Jučer, 17. veljače oko 13 sati u Banjšćini na Varaždin Bregu u prostoru francuskog dvorišta vlasništvo 54-godišnjaka izbio je požar višegodišnjih stabala čempresa i tuja zasađenih u obliku labirinta. Očevid su obavili policijski službenici u suradnji sa inspektorom zaštite od požara, kojim je utvrđeno da je do požara došlo usred djelovanja otvorenog plamena nepoznatog izvora.

U požaru je izgorjelo  oko 1200 komada višegodišnjih stabala čempresa i tuja. Požar su na mjestu događaja ugasili vatrogasci DVD Gornji Kneginec, DVD Varaždin Breg i DVD Donji Kneginec. Ozlijeđenih osoba u požaru nije bilo, već je nastupila veća materijalna šteta koja se procjenjuje na više od dvjesto tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja, a protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava za kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Stranica