Izazvao prometnu nesreću bez dozvole u Slanju

Jučer, 5. ožujka oko 20.20 sati na državnoj cesti D-24 između Hrastovskog i Slanja, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom

Jučer, 5. ožujka oko 20.20 sati na državnoj cesti D-24 između Hrastovskog i Slanja, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Muškarac starosti 51 godinu upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.50 g/kg iu vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije i u vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog 15 negativnih bodova. Vozilom je upravljao iz smjera Hrastovskog u smjeru Slanja i zbog neprilagođene brzine i utjecaja alkohola vozilom je sletio van kolnika i cestovni jarak. Nakon slijetanja došlo je do prevrtanja vozila. Ozljede nije nitko zadobio već je nastupila materijalna šteta koja će se utvrditi naknadno.
 
Obzirom da se radi o višestrukom povratniku u počinjenju istih i sličnih prometnih prekršaja koji ima više pravomoćnih presuda zbog istovrsnih prekršaja, isti je uhićen i uz Optužni prijedlog doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu s prijedlogom određivanja zadržavanja odnosno kazne zatvora u trajanju do 60 dana. Nakon saslušanja, 51-godišnjaku je od strane Suda određeno zadržavanje od 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu.

Stranica