I ove godine održana virtualna Maturantika

  • Slika /PU_V/vijesti/2021/maturantika/IMG-697dc6b172fd10aa1be279ce9edf8989-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Uz live program iz studija VTV televizije i u programu Radija Megaton, održana virtualna Maturantika - fešta za 2 000 maturanata iz Varaždinske županije

Maturantika simbolizira novi početak za mlade ljude i kraj jednog lijepog razdoblja  srednjoškolskog obrazovanja. Svake godine program Maturantike odvija se kroz posljednje dane nastave.
Virtualna – on line Maturantika je održana na VTV televiziji koju je otvorio i vodio poznati televizijski voditelj Kristijan Petrović Kiki, a uživo se prenosila i na Radiju Megaton, kao i na Facebook stranicama, Youtube kanalu i na drugim virtualnim platformama.
Ove je godine, vodeći se dobrim primjerom iz prošle zbog pandemije virusa covid-19, program Maturantike odvijao virtualno – on line radi zaštite i sigurnosti.
Tako je ideja virtualnog druženja za oko 2 000 maturanata iz 95 razreda, održana u partnerstvu s Varaždinskom županijom, Gradom Varaždinom, VTV Televizijom i Radio Megatonom.

Na samom početku programa, maturante, njihove roditelje i profesore, pozdravili su Darko Dragičević, pomoćnik načelnika Policijske postaje Varaždin, Maja Ptiček policijska službenica za prevenciju u Uredu načelnika PU varaždinske, Robert Vugrin, zamjenik Varaždinskog župana te Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika Varaždina.


Kroz cijelo vrijeme trajanja programa, prikazivane su pozdravne poruke ravnatelja svih srednjih škola s područja Varaždinske županije.
Program je bio mozaik glazbe po izboru maturanata, glazbenih spotova te video poruka i SMS-ova maturanata, uz puno dobrih vibracija, promoviranje pozitivnih i zdravih stilova života te izgradnje kulture tolerancije, zajedništva i nenasilja.

Uz live program iz studija i muzičku podlogu za koju je bio zadužen odlični DJ Mašić, cijelo vrijeme emisije prikazivane su i fotografije i video materijali zabilježeni tijekom srednjoškolskog obrazovanja maturanata.
Naime, svim je završnim razredima prethodno upućen poziv Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije na izradu fotografija i videa razrednog odjela i ravnatelja škola.
Program je sadržavao reprodukciju 10 glazbenih brojeva odabranih od strane razrednih odjela, prikazivanje videa maturanata i ravnatelja, te direktno javljanje maturanata u program.
Program je praćen i van prostora Varaždinske županije pa su tako zabilježene i SMS poruke  od maturanata iz Zagreba i drugih susjednih županija. Isto tako, SMS poruke podrške, lijepih želja i dobrih vibri, slali su i roditelji maturanata!
Spomenuta su okupljanja ove godine, shodno preporukama stožera civilne zaštite, bila znatno manja, a policijski su službenici bili prisutni upravo zbog usmjeravanja okupljenih mladih ljudi na pridržavanje svih preporuka stožera te zbog njihove sigurnosti.

Na mjestima okupljanja, nisu zabilježeni nikakvi incidenti, narušavanje javnog reda i mira, ozljeđivanja, kaznena djela niti bilo koje druge negativnosti.
Zbog toga, kao i sudeći prema broju zaprimljenih poruka i drugih sadržaja maturanata i dobrih vibracija, ovogodišnja je Maturantika postigla svoj cilj te pomogla zdravoj i sigurnoj proslavi mladosti i ulasku u svijet odraslih kao dogovornih samosvjesnih i nenasilnih osoba.

Stranica