Državno natjecanje učenika strukovnih škola na Zagrebačkom velesajmu

  • Slika PU_V/vijesti/2019/skolanat//20190327_120638.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Od 26. do 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održavalo se Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019. Riječ je o najvećem strukovnom

Foto: PU varaždinska

Od 26. do 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održavalo se Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019. Riječ je o najvećem strukovnom natjecanju u ovom dijelu Europe koje ima za cilj promociju i popularizaciju strukovnih zanimanja.

U srijedu, 27. ožujka, zajedno s profesorima i učenicima Strojarske i prometne škole Varaždin, na navedenoj manifestaciji sudjelovali su i policijski službenici Policijske uprave varaždinske.
Tom su prilikom posjetitelji imali priliku saznati koja su to strukovna zanimanja vezana uz cestovni promet te provjeriti svoje znanje iz poznavanja prometnih propisa.

Uz takozvane „pijane naočale“ kojim se simulira stanje pod utjecajem alkohola, te uređaja za alkotestiranje, posjetiteljima je najzanimljiviji bio simulator vožnje motocikla. Štand Strojarske i prometne škole Varaždin i Policijske uprave varaždinske posjetila je i Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Nastavak je to brojnih preventivnih aktivnosti koje policija kontinuirano provodi u suradnji s obrazovnim ustanovama s ciljem podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu.

Stranica