Djelatnici PU varaždinske prikupili pomoć za stanovnike s potresom ugroženih područja

  • Slika \PU_V\vijesti\2020\Humanitarna pomoć Petrinja 2\IMG-e9ceefdf949424863cff5bd34dcd89ed-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Djelatnici Policijske uprave varaždinske aktivno su se uključili u niz akcija prikupljanja pomoći za stanovnike pogođene potresima u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim područjima

Tako je u Policijskoj upravi organizirana akcija prikupljanja hrane, vode, higijenskih i kućanskih potrepština, odjeće, deka, grijalica i drugih potrebnih stvari.
 
Akciji se odazvao veliki broj djelatnika iz svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave te je u petak, 8. siječnja, kombi pun raznih potrepština te gotovih suhih dnevnih obroka prevezen u Policijsku upravu sisačko-moslavačku. Tamo će se prikupljeno distribuirati dalje policijskim službenicima i drugim građanima koji su u razornom potresu ostali bez kuća.

Također je dio prikupljene pomoći i to električna grijalica, namirnice i voda, predano policijskoj službenici PU sisačko-moslavačke iz Petrinje, čija je kuća srušena u potresu te njezinim susjedima iz ulice.
      
Aktivnosti na prikupljanju pomoći za nesretne građane s ovih područja traju i dalje, a dio djelatnika sudjeluje u pomaganju kroz novčane donacije potrebitima.

Za podsjetiti je da su djelatnici Policijske uprave varaždinske zajedno s Međunarodnom udrugom policajaca IPA Sekcija Varaždin pokrenuli  akciju prikupljanja novčanih sredstava za kupnju stambenog kontejnera za policijskog službenika Interventne jedinice policije PU sisačko-moslavačke Josipa Kuprešaka iz Petrinje, čija je kuća oštećena u spomenutom potresu.

Kontejner je postavljen u dvorištu policijskog službenika u ulici Krste Hegedušića u Petrinji, no zbog neriješene stambene situacije više obitelji kojima su oštećene kuće, kontejner koriste i drugi stanovnici ove ulice. Posebice se koristiti za smještaj starijih i teže pokretnih osoba.

 

Stranica