Darivana uzorna vozačica bicikla

Slika \PU_V\vijesti\2022\vozacica\Darivanje vozačice bicikla5.jpg

U četvrtak, 21. srpnja policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su operativnu akciju „Pješaci i biciklisti“. 

Foto: PU varaždinska

Tom je prilikom utvrđeno 36 prekršaja počinjenih od strane vozača bicikla, 4 prekršaja od strane pješaka te 4 ostalih prekršaja.

Evidentirani prekršaji pješaka odnose se na nepropisno prelaženje preko kolnika, dok su vozači bicikla najčešće zatečeni u prekršaju vožnje bez upaljenog svjetla na vozilu i nekorištenju reflektirajućeg prsluka ili druge reflektirajuće materije u vrijeme noćnih uvjeta.

Oko 21.10 sati u Trenkovoj ulici u Varaždinu, policijski su službenici zaustavili 59-godišnjaka, koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3.16 g/kg. Navedeni je isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.
 
Tijekom akcije, u 22.50 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu, zaustavljena je 37-godišnja vozačica bicikla. Provjerom je utvrđeno da se ista pridržava odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno da tijekom vožnje koristi reflektirajući prsluk te ima upaljena svjetla na prednjoj i stražnjoj strani bicikla, kao i da do sada nema evidentiranih prekršaja u prometu. Zbog toga je darivana prigodnim poklonom pribavljenim iz Nacionalnog plana sigurnosti prometa na cestama

Stranica