Cestica - Podjela reflektirajućih prsluka vozačima bicikla i predavanje za članove Udruge umirovljenika

  • Slika PU_V/cestica//1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Jučer, 26. ožujka u večernjim satima policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin su u sklopu operativne akcije „Pješaci i biciklisti“ uz nazočnost općinskog načelnika zatečenim pješacima i  vozačima bicikla

Jučer, 26. ožujka u večernjim satima policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin su u sklopu operativne akcije „Pješaci i biciklisti“ uz nazočnost općinskog načelnika zatečenim pješacima i  vozačima bicikla dijelili reflektirajuće prsluke i trakice. Cilj ove akcije je da sudionici u prometu kao što su pješaci i biciklisti budu vidljivi, odnosno da budu što uočljiviji prilikom sudjelovanja u prometu.

Napominjemo da, osim što korištenjem reflektirajućeg  prsluka ili reflektirajuće materije vozači bicikla naglase  svoju prisutnost na cesti, poštuju i  zakonsku obvezu kojom je propisano da je  vozač bicikla dužan kada se kreće cestom  noću, i danju u slučaju smanjene vidljivosti biti označen reflektirajućim prslukom ili drugom reflektirajućom oznakom ili odjećom.
           
Isto tako u cilju senzibilizacije starijih osoba u prostorijama društvenog doma u Cestici policijski službenik za prometnu preventivu održao je edukativno predavanje „Pješaci i biciklisti kao sudionici u prometu“.
 
Tom prilikom okupljenim građanima prezentirano je stanje sigurnosti u prometu, s naglaskom na prometne nesreće u kojima su sudjelovali pješaci i biciklisti. Kroz predavanje,  upućeni su savjeti okupljenim građanima, da kada sudjeluju u prometu pješice koriste nogostup, prelaze preko ceste obilježenim pješačkim prijelazom tek kada se uvjere da su se vozila zaustavila, a naročito da u noćnim ili uvjetima smanjene vidljivosti budu osvijetljeni ili označeni reflektirajućom materijom. Na kraju predavanja je svima prisutnima podijeljena reflektirajuća trakica te edukativni letak za pješake „Poštujući propise uvijek stižem“!   

Stranica