Budi zakon – odaberi poziv, a ne posao

  • Slika \PU_V\vijesti\2024\Ivanec - zanimanje policajac\20240426_094209.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Varaždinska policija i pravosudni policajci u Ivancu održali  „Dan otvorenih vrata“ i predstavili zanimanje policajac/pravosudni policajac

Foto: PU varaždinska

Kako bi se mladima približio policijski poziv, policijski službenici Policijske uprave varaždinske i Ministarstva pravosuđa i uprave - Kaznionice u Lepoglavi,  su u četvrtak, 25. travnja, u prostoru Srednje škole Ivanec, održali  „Dan otvorenih vrata“  u sklopu provođenja kampanje „Postani policajac/policajka“.

Srednjoškolci su u druženju s policijskim i pravosudnim službenicima mogli saznati o tome što sve oni rade i kakvu opremu koriste u svom radu.

Tom su im prilikom predstavljeni pojedini poslovi, odnosno rodovi policije, upravo kako bi se što više mladih upoznalo sa zanimljivostima policijskog i pravosudnog zanimanja te kako bi ih se motiviralo da se prijave na raspisani natječaj.

Učenicima je prezentiran i poligon koji prilikom upisa prolaze radi provjere tjelesnih i motoričkih sposobnosti.

Također, učenicima su podijeljeni  promotivni materijali vezani uz kampanju te su dobili potrebne informacije o uvjetima, pravima i obvezama vezanih uz natječaj.

Velik interes mladih izazvalo je i predavanje policijskog službenika iz Policijske postaje Ivanec Marka i pravosudne policajke Željke, koji su prisutnim srednjoškolcima ispričali svoj životni put i način na koji su oni postali dio tima policije te istaknuli zanimljivosti iz života na Policijskoj akademiji, ali i iz svog svakodnevnog rada. 

''Ovdje smo kako bismo privukli mlade ljude koji imaju sklonost pomagati, koji žele brinuti za druge, koji su skloni timskom radu, odgovorni, pošteni i koji imaju volju učiti kako biti što bolji“ istaknuo je policijski službenik za prevenciju Policijske uprave varaždinske Davor Bezak.

Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka odnosno pravosudni policajac.

Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''.

U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa. 

Sve one  koji završe školovanje čeka siguran posao. Osim mogućnosti napredovanja u službi, Ministarstvo unutarnjih poslova omogućuje policijskim službenicima i nastavak školovanja na Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti, a svi oni koje završe prekvalifikaciju ili srednju policijsku školu s prosjekom 5.0 imaju izravan upis.  

Sve informacije o natječajima mogu se pronaći na web stranici Policijske uprave varaždinske, Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'', u bilo kojoj policijskoj postaji, na YouTube kanalu MUP-a i društvenim mrežama Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'', a zainteresirani informacije mogu dobiti i putem kontakt telefona Policijske škole ''Josip Jović'' 01/24 26 305 i 01/24 26 313. 

Stranica