Prijetio policijskim službenicima

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/policajac.jpg

U nedjelju, 29. siječnja u 4.40 sati, policijski službenici Policijske postaje Varaždin postupali su po dojavi građanina da se u ugostiteljskom objektu na Trgu Kralja Tomislava u Varaždinu tuče više osoba.

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 29. siječnja u 4.40 sati, policijski službenici Policijske postaje Varaždin postupali su po dojavi građanina da se u ugostiteljskom objektu na Trgu Kralja Tomislava u Varaždinu tuče više osoba. Prilikom ulaska dvojice policijskih službenika u ugostiteljski objekt, 21-godišnjakinja ih je počela vrijeđati raznim pogrdnim riječima, psovati ih i pljuvati. Obzirom da se nije smirila na njihovo upozorenje da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, već je pružala pasivni otpor, nad istom su uporabljena sredstva prisile, nakon čega je dovedena u prostorije Policijske postaje Varaždin. Ista je pregledana po liječniku HMP DZ Varaždin koji je konstatirao da prilikom uporabe sredstava prisile nije zadobila nikakve ozljede, nakon čega je preuzeta od strane oca.

Tijekom postupanja prema navedenoj u ugostiteljskom objektu, 29-godišnjak s kojim je ista u vezi, zbog revoltiranosti policijskim postupanjem prema njegovoj djevojci, prijetio je jednom od policijskih službenika. Isti je također doveden u prostorije Policijske postaje Varaždin gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 1.19 g/kg, nakon čega je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Protiv njega će se Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Prijetnje iz članka 129. Kaznenog zakona, dok se protiv 21-godišnjakinje podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Varaždinu zbog prekršaja iz članka 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.



Stranica