Prometna nesreća s poginulom osobom

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/auto_policija04.jpg

Jučer, 23. siječnja oko 14.20 sati u Varaždinskoj ulici u mjestu Poljana Biškupečka dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao M.D. (48)

Foto: Ilustracija

Jučer, 23. siječnja oko 14.20 sati u Varaždinskoj ulici u mjestu Poljana Biškupečka dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao M.D. (48). Prometna se nesreća dogodila na način što je navedeni upravljao motociklom Varaždinskom ulicom u smjeru jugozapadne obilaznice grada Varaždina, te je prilikom izlaska iz lijevog blagog zavoja sišao u desno van kolnika na cestovnu bankinu i oranicu, gdje je prednjim djelom vozila udario u dvorišnu ogradu. Tom je prilikom pao s motocikla zadobivši ozljede zbog kojih mu je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin gdje je zadržan na liječenju i gdje je u 17.40 sati od težine ozljeda i preminuo. Ovo je prva smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2012. godini.

Obzirom da je zbog vremenskih uvjeta već sada povećan broj mopeda i motocikala na prometnicama u našoj Županiji, ovom prilikom skrećemo pozornost vozačima istih da prilikom upravljanja prilagode brzinu osobinama i stanju ceste te da poštuju sve prometne propise s ciljem sprječavanja nastanka ovakvih prometnih nesreća. Ujedno skrećemo pozornost i vozačima bicikla kojih je također znatan broj u prometu da prilikom upravljanja biciklom obavezno koriste reflektirajuće prsluke i svjetla na biciklima, obzirom na uvjete smanjene vidljivosti.



Stranica