Mladi vozač pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/alkotest02.jpg

U petak, 2. rujna oko 18.45 sati na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina, u mjestu Poljana Biškupečka dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Foto: Ilustracija

U petak, 2. rujna oko 18.45 sati na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina, u mjestu Poljana Biškupečka dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Mladić starosti 20 godina u svojstvu mladog vozača upravljao je osobnim vozilom čija snaga motora iznosi 84 kW i pod utjecajem alkohola od 1.27 g/kg iz smjera Turčina u smjeru Gojanca, jugozapadnom obilaznicom grada Varaždina, te je dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom, na kojoj se prometom upravlja uređajem za davanje prometnih svjetala, ušao  vozilom u  raskrižje na znak crvenog svjetla za svoj smjer kretanja.

Tom je prilikom prednjim djelom vozila udario u lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je županijskom cestom iz smjera Poljane Biškupečke u smjeru Beretinca, na znak zelenog svjetla na semaforu upravljao 20-godišnjak. Od siline udara vozilo 20-godišnjaka je odbačeno van kolnika na jugozapadni dio raskrižja gdje je stražnjim djelom udarilo u metalni stup javne rasvjete.

U prometnoj nesreći su oba vozača te dvojica putnika iz vozila 20-godišnjaka koji je skrivio prometnu nesreću, starosti 18 i 25 godina zadobili ozljede zbog kojih im je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin. Prilikom pružanja medicinske pomoći na Odjelu kirurgije Opće bolnice Varaždin. Također, utvrđeno je da je 20-godišnji vozač vozila koji je skrivio prometnu nesreću na mjestu događaja fizički napao vatrogasca JVP Varaždin, te potom i liječnicu i medicinskog tehničara koji su mu varaždinskoj bolnici pružali pomoć. Prilikom uredovanja galamio je i vrijeđao policijske službenike, te im prijetio ubojstvom. Protiv njega slijedi podnošenje odgovarajućih prekršajnih prijava, te kaznena prijava zbog izrečenih prijetnji.



Stranica