Nasilničko ponašanje u obitelji

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/obiteljsko_nasilje01.jpg

Dana 27. travnja, Policijski službenici Policijske postaje Varaždin podnijeli su prekršajne prijave protiv nekoliko osoba, u dobi od 35 do 67 godina, koje su tijekom prošle godine temeljem pravomoćnih sudskih presuda u pojedinačnim slučajevima,

Foto: Ilustracija

Dana 27. travnja, Policijski službenici Policijske postaje Varaždin podnijeli su prekršajne prijave protiv nekoliko osoba, u dobi od 35 do 67 godina, koje su tijekom prošle godine temeljem pravomoćnih sudskih presuda u  pojedinačnim slučajevima, proglašene krivima za počinjenje nasilja u obitelji. Naime, istim presudama prekršiteljima je uz izrečene kazne  izrečena i zaštitna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu.

Obzirom da je tijekom provjera i istraživanja utvrđeno da se oni nisu u propisanom roku javili u OB Varaždin radi provođenja zaštitne mjere, ispunili su obilježja prekršaja iz članka 22. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Inače, u protekla 24 sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su tri prekršaja nasilničkog ponašanja u obitelji i to u Koretincu, Radešiću i Varaždinu.



Stranica