Prijevara u gospodarskom poslovanju

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/novac01.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje i potvrdili postojanost osnovane sumnje da je 26-godišnji muškarac kao odgovorna osoba poduzeća iz Križevaca, počinio kazneno djelo Prijevare u gospodarskom poslovanju.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje i potvrdili postojanost osnovane sumnje da je 26-godišnji muškarac  kao odgovorna osoba poduzeća iz Križevaca, počinio kazneno djelo Prijevare u gospodarskom poslovanju.

Osnovano se sumnja da je tijekom mjeseca ožujka, 48-godišnjem obrtniku iz Ludbrega koji se bavi proizvodnjom kruha i peciva, dostavio predračun na iznos od oko 25 000 kuna za prodaju brašna,  iako je znao da ponuđenu količinu brašna neće moći isporučiti.

 

Vlasnik obrta za proizvodnju kruha i peciva uplatio je navedeni iznos prema predračunu, a do sada mu nije isporučeno brašno, niti mu je vraćen novac. Protiv 26-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela Prijevare u gospodarskom poslovanju iz članka 293. Kaznenog zakona.



Stranica