Prijevara

 Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela Prijevare iz članka 224. i Krivotvorenje isprava iz članka 311. Kaznenog zakona.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela Prijevare iz članka 224. i Krivotvorenje isprava iz članka 311. Kaznenog zakona. Naime, osnovano se sumnja da je navedeni u vremenu od 1. svibnja 2010. godine do 1. ožujka ove godine krivotvorio dokumentaciju jednog trgovačkog društva s varaždinskog područja, te lažnim prikazivanjem činjenica, predstavljajući se kao odgovorna osoba tog trgovačkog društva, sklopio poslovnu suradnju s tri trgovačka društva s međimurskog, koprivničkog i zagrebačkog područja.

Od tih je trgovačkih društava naručio i preprodao robu, koju je potom naplatio od krajnjeg kupca, bez da je namirio dobavljače, čime je međimursko trgovačko društvo oštetio za iznos od oko 113000 kuna, koprivničko za 25 000 kuna, a trgovačko društvo sa zagrebačkog područja za iznos od 17 000 kuna. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava za navedena kaznena djela.



Stranica