Protuzakoniti lov

 Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Protuzakoniti lov iz članka 258. Kaznenog zakona.

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Protuzakoniti lov iz članka 258. Kaznenog zakona. Naime, osnovano se sumnja da je početkom travnja na predjelu zvanom „Vidobornjak“ u Pišćanovcu, na lovištu lovačkog društva „Jelen“ iz Varaždinskih Toplica, postavio žičanu zamku u koju se ulovila muška srneća divljač starosti oko sedam godina, koja je uginula u zamci.

Pretragom kuće i vikend kuće kojima se koristi navedeni, policijski su službenici pronašli pušku domaće izrade, mehanizam za okidanje za pušku, lovačke patrone i improvizirane zamke izrađene od pocinčane žice. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za navedeno kazneno djelo, te optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o oružju.



Stranica