Opće opasna radnja

U petak, 8. travnja u 9.10 sati OKC Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu Centra 112 da je u poduzeću „Jakom“ u Kelemenu došlo do istjecanja opasnih kemikalija u bazen u sklopu skladišta poduzeća.

U petak, 8. travnja u 9.10 sati OKC Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu Centra 112 da je u poduzeću „Jakom“ u Kelemenu došlo do istjecanja opasnih kemikalija u bazen u sklopu skladišta poduzeća. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici poradi osiguranja mjesta događaja, dok su po Centru 112 o događaju izvještene sve nadležne službe koje su također izašle na mjesto događaja radi poduzimanja mjera i radnji na saniranju istog.

Očevidom koji je obavljen idućeg dana utvrđeno je da je u vremenu od 7. do 8. travnja nepoznati počinitelj ušao u ograđeno dvorište poduzeća te je na neutvrđeni način otvorio klizna vrata skladišta, nakon čega je nasilno probio stjenke na više PVC kontejnera i otvorio ventile za ispust na još nekoliko kontejnera, iz kojih je u prostor skladišta ispustio oko 8000 litara tekućina i to octenu, mravlju, solnu i sumpornu kiselinu, vodikov peroksid, natrije hipoklorid i destiliranu vodu.

Dio razlivenih tekućina je kroz ispusni otvor ušao u sabirnu jamu izvan objekta gdje je došlo do kemijskih reakcija i nagrizanja betona stjenki kroz koje je dio tekućina najvjerojatnije istekao u okolno tlo, zbog čega su izuzeti uzorci tla radi analiza. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih činjenica te pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.



Stranica