Otkriveni počinitelji većeg broja provala i krađa

 Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i utvrdili da postoji osnovana sumnja da je u razdoblju od 28. veljače do 2. ožujka provalio u spremište kuće u izgradnji vlasništvo 69-godišnjaka u mjestu Križanec te otuđio metalne plinske boce.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i utvrdili da postoji osnovana sumnja da je u razdoblju od 28. veljače do 2. ožujka provalio u spremište kuće u izgradnji vlasništvo 69-godišnjaka u mjestu Križanec te otuđio metalne plinske boce. Također je tijekom mjeseca veljače zajedno sa 25-godišnjakom provalio u skladište alata objekta u izgradnji vlasništvo 34-godišnjaka u mjestu Križanec odakle su otuđili udarnu bušilicu, brusilicu, ubodnu pilu i drugi alat.

Nadalje je utvrđeno da su navedena dvojica zajedno sa još četvoricom muškaraca starosti 24, 30, 32 i 38 godina u razdoblju od studenog prošle godine do kraja ožujka ove godine na širem varaždinskom području počinili ukupno 19 krađa bakrenih oluka sa različitih objekata. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima procjenjuje se na oko 70 000 kuna.

Trojica od navedenih muškaraca starosti 20, 30 i 38 godina uz kaznenu prijavu za kaznena djela Teške krađe iz članka 217. i Krađe iz članka 216. Kaznenog zakona dovedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu koji im je odredio 48-satno zadržavanje, dok se protiv ostale trojice počinitelja kaznena prijava podnosi redovnim putem.



Stranica