Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju

 Policijski službenici Grupe za gospodarski kriminalitet Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom te utvrdili da postoji osnovana sumnja da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa šireg varaždinskog područja počinio kazneno djelo Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju iz članka 292. Kaznenog zakona.

Policijski službenici Grupe za gospodarski kriminalitet Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom te utvrdili da postoji osnovana sumnja da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa šireg varaždinskog područja  počinio kazneno djelo Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju iz članka 292. Kaznenog zakona.

Navedeni je u razdoblju od rujna do prosinca 2009. godine kao također odgovorna osoba drugog trgovačkog društva, izdao fiktivne račune za robu koja nikad nije bila isporučena prvom trgovačkom društvu u iznosu od oko 2 045 000 kuna, te iskazao pravo na povrat poreza u visini od oko 64 200 kuna. Na taj način krivotvorenjem isprava, odnosno neistinitim prikazivanjem i sastavljanjem isprava neistinitog sadržaja, na štetu Državnog proračuna, a u korist prvog trgovačkog društva ostvario je nepripadnu korist od oko 2 100 000 kuna. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za navedeno kazneno djelo.



Stranica