Prijevara u gospodarskom poslovanju

 Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 51-godišnjakom, policijski službenici Policijske uprave varaždinske utvrdili su da postoji osnovana sumnja da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa zagrebačkog područja naručio stroj za omatanje paleta vrijednosti od oko 26 800 kuna od trgovačkog društva iz Varaždina,

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 51-godišnjakom, policijski službenici Policijske uprave varaždinske utvrdili su da postoji osnovana sumnja da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa zagrebačkog područja naručio stroj za omatanje paleta vrijednosti od oko 26 800 kuna od trgovačkog društva iz Varaždina, za što je kao garanciju plaćanja izdao bjanko mjenicu koja se nije mogla naplatiti nakon što stroj nije bio plaćen u dogovorenom vremenu jer na računu nije bilo novčanih sredstava.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Prijevara u gospodarskom poslovanju iz članka 293. Kaznenog zakona, a protiv zagrebačkog trgovačkog društva za isto kazneno djelo sukladno članku 3. Zakona o odgovornosti pravnih osoba.



Stranica