Kaznena prijava zbog prodaje krivotvorene odjeće modnih marki

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/policija05.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim muškarcem u čijem je osobnom vozilu 22. prosinca prošle godine, pronađena veća količina različitih odjevnih predmeta svjetski poznatih modnih marki.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim muškarcem u čijem je osobnom vozilu  22. prosinca prošle godine, pronađena veća količina različitih odjevnih predmeta svjetski poznatih modnih marki.

Njega je tog dana u prometu zaustavila policijska ophodnja, te je utvrđeno da se 39-godišnjak bez prijavljenog obrta ili registrirane tvrtke za trgovinu, bavi preprodajom odjeće sa oznakama renomiranih brandova iz modne industrije.

 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oduzeto mu je devedesetak takvih odjevnih predmeta za koje je naknadno, uz pomoć ovlaštenih zastupnika za prodaju tih modnih marki u Hrvatskoj, utvrđeno da su krivotvorine.

Obzirom na postojanost osnovane sumnje da je 39-godišnji muškarac tu odjeću sa istaknutim oznakama poznatih proizvođača prodavao unatoč spoznaji da se ne radi o originalnim proizvodima, protiv njega će se Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeti kaznena prijava zbog počinjenih kaznenih djela „Povreda prava iz prijavljenog ili zaštićenog izuma“, „Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega“, te „Povreda prava industrijskog vlasništva i neovlaštena uporaba tuđe tvrtke“.



Stranica