Pješakinja teško ozlijeđena u prometnoj nesreći

 Jučer, 28. veljače oko 18.20 sati u Supilovoj ulici u Varaždinu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

            Jučer, 28. veljače oko 18.20 sati u Supilovoj ulici u Varaždinu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

            Prometna nesreća dogodila se na način što je 38-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.84 g/kg, iz smjera Zagrebačke ulice u smjeru Željezničkog kolodvora te se dolaskom do raskrižja sa Kozarčevom ulicom, zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uslijed utjecaja alkohola, nije zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza već je nastavio kretanje te je tom prilikom prednjim djelom vozila udario u 79-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik navedenim pješačkim prijelazom.

            Pješakinja je uslijed udara pala na kolnik te je tom prilikom zadobila ozljede zbog čega joj je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin gdje su ozljede okvalificirane kao teške.

Kako je postojala opasnost da će vozač osobnog vozila nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u prostorije Policijske uprave varaždinske gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva – alkohola.

            Isti će tijekom današnjeg dana uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće iz članka 272. Kaznenog zakona biti doveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu.



Stranica