Prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom

 Danas, 26. veljače u 00.00 sati u Varaždinskoj ulici u Jalkovcu, na cestovnom prijelazu preko željezničke pruge dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom.

Danas, 26. veljače u 00.00 sati u Varaždinskoj ulici u Jalkovcu, na cestovnom prijelazu preko željezničke pruge dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom.

Prometna nesreća dogodila se na način što je B.M. (21) upravljao osobnim vozilom u smjeru Varaždina te je dolaskom do navedenog cestovnog prijelaza preko željezničke pruge obilježenog samo prometnim znakovima, započeo prelaziti željezničku prugu u  trenutku kad je istom naišao putnički vlak koji je prometovao iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg desnog dijela vlaka u prednji lijevi dio osobnog vozila, koje je od siline udara odbačeno udesno na cestovnu bankinu, gdje se višestruko prevrnulo.

U prometnoj nesreći vozač osobnog vozila zadobio je ozljede zbog kojih je preminuo na mjestu događaja, što je konstatirano po liječniku HMP DZ Varaždina koja je izašla na mjesto događaja.

Također su na mjesto događaja izašle zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu te dežurna istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu.

Istražna je sutkinja naložila obdukciju preminulog.

Za vrijeme trajanja očevida promet se kroz mjesto događaja, u Varaždinskoj ulici u Jalkovcu, te Jalkovečkoj ulici u Varaždinu, odvijao uz fizičku regulaciju policijskih službenika, jednim prometnim trakom, dok je željeznički promet željezničkom prugom Varaždin – Golubovec bio u prekidu do 2 sata.

Ovo je četvrta smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2011. godini.



Stranica