Zlouporaba opojnih droga

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad petoricom muškaraca starosti 27, 24, 22, 19 i 18 godina, te 17-godišnjom djevojkom, policijski službenici Policijske uprave varaždinske utvrdili su da postoji osnovana sumnja da su tijekom 2010. i 2011. godine u više navrata prodavali,

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad petoricom muškaraca starosti 27, 24, 22, 19 i 18 godina, te 17-godišnjom djevojkom, policijski službenici Policijske uprave varaždinske utvrdili su da postoji osnovana sumnja da su tijekom 2010. i 2011. godine u više navrata prodavali, nudili na prodaju odnosno posredovali u kupoprodaji većih količina opojnih droga hašiša, marihuane, speeda, ectasy i tableta lijeka Suboxone većem broju konzumenata na području Varaždina, Čakovca, Novog Marofa i Ludbrega, dok je jedan od njih krajem 2010. godine od nepoznate osobe s područja Zagreba, radi daljnje preprodaje kupio veću količinu opojne droge marihuane, te ostalima omogućavao prostor za konzumaciju opojne droge.

Prilikom pretraga kuća i stanova kojima se navedeni koriste, pronađeno je ukupno 5.4 grama smeđe krute materije nalik na opojnu drogu hašiš. Navedeni su uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela Zlouporabe opojnih droga iz članka 173. Kaznenog zakona dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, koji je dvojici muškaraca starih 27 i 19 godina odredio 48-satno zadržavanje.



Stranica