Održana konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju Općine Petrijanec

Slika PU_V/vijesti/2011/02/16/New_IMG_1654.jpg

Foto: PU varaždinska

U ponedjeljak, 14. veljače održana je konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju Općine Petrijanec koje je osnovano odlukom Općinskog vijeća od 8. travnja 2009. godine, s ciljem utvrđivanja i ostvarivanja programa na području Općine. Tom je prilikom načelnik Policijske postaje Varaždin kao zamjenik predsjednika Vijeća prezentirao smisao i ciljeve Vijeća za prevenciju, te su  razmotrene  organizacijske i akcijske upute Vijeću za prevenciju Općine Petrijanec i usvojen program rada Vijeća za 2011. godinu.

 Zajedno s tijelima i ustanovama zaduženima za sigurnost ljudi, imovine, javnog reda i kvalitete života građana, Općina je navedenom odlukom suglasna pružiti podršku nositeljima preventivnih aktivnosti u suzbijanju kriminaliteta. Programima prevencije obuhvaćaju se područja suzbijanja nasilja u obitelji, delinkvencija djece, maloljetnika i punoljetnih osoba, zlouporabe droga, suzbijanje svih oblika kriminaliteta, osiguranje povoljnog stanja javnog reda i mira, te poboljšanje općeg stanja sigurnosti građana i imovine. Vijeće za prevenciju Općine Petrijanec broji 19 članova, na čelu Vijeća je načelnik Općine, a zamjenik je načelnik Policijske postaje Varaždin.

Članovi Vijeća su predstavnici svih 6 mjesnih odbora s područja Općine, predsjednik Općinskog vijeća, zamjenik načelnika Općine, ravnatelj OŠ Petrijanec, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Općini Petrijanec, predsjednik DVD Petrijanec, voditelj ordinacije obiteljske medicine, predsjednik LD „Šljuka“ te tri vijećnika s područja Općine.

Program rada ovog Vijeća za prevenciju  temeljit će se na problemima s kojima se svakodnevno susreću građani Općine. To su prije svega:  

  • divlja odlagališta smeća uz rijeku Dravu
  • nezakoniti lov i ribolov na području Općine
  • krađe iz kuća, s poljoprivrednih površina, vrtova i voćnjaka
  • obiteljsko nasilje i prepoznavanje istog
  • prekoračenje brzine vozila (osobnih i pogotovo teretnih, te motocikala) na državnoj cesti D2, te kretanje biciklista na navedenoj prometnici.


Stranica