Pronađene sjemenke nalik na sjemenke indijske konoplje

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili su vikend kuću u mjestu Salinovec, vlasništvo 50-godišnjeg državljanina Slovenije, te tom prilikom pronašli oko 1000 komada sjemenki nalik na sjemenke indijske konoplje, digitalnu vagu, te knjige i prospekte s cijenama za uzgoj indijske konoplje 

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili su vikend kuću u mjestu Salinovec, vlasništvo 50-godišnjeg državljanina Slovenije, te tom prilikom pronašli oko 1000 komada sjemenki nalik na sjemenke indijske konoplje, digitalnu vagu, te knjige i prospekte s cijenama za uzgoj indijske konoplje.

Na tavanu vikend kuće pronađeno je nekoliko komada plastičnih tegli sa zasađenim nepoznatim biljkama, te lampe i druga oprema za poticanje rasta biljaka. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je krajem prošle godine kupio navedene sjemenke u Austriji te ih unio u Republiku Hrvatsku i spremio u svoju vikend kuću poradi sadnje. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kaznena djela Zlouporabe opojnih droga iz članka 173. i Izbjegavanje carinskog nadzora iz članka 298. Kaznenog zakona. 



Stranica