Vozač osobnog vozila prouzročio dvije prometne nesreće

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/alkotest02.jpg

U subotu, 5. veljače oko 14 sati u mjestu Strmec Podravski dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno 6-godišnje dijete.  

Foto: Ilustracija

U subotu, 5. veljače oko 14 sati u mjestu Strmec Podravski dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno 6-godišnje dijete. Prometna nesreća dogodila se na način što je 21-godišnjak upravljao osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola 1.80 g/kg te je zbog nekretanja vozilom bliže desnom rubu kolnika, istim sišao u lijevo van kolnika gdje je prednjim lijevim bočnim dijelom udario u navedeno dijete koje se je kretalo uz kolnik u smjeru kretanja osobnog vozila.

Uslijed udara dijete je palo na tlo te je tom prilikom zadobilo ozljede, zbog čega mu je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin, a ozljede će se okvalificirati naknadno. Nakon prouzročene prometne nesreće 21-godišnjak je napustio mjesto događaja a da ozlijeđenom djetetu nije pružio pomoć niti je o događaju izvijestio policiju već se nastavio vozilom kretati u smjeru naselja Gornje Ladanje gdje je oko 14.15 sati u ulici Bana Jelačića zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste kao i uvjetima prometovanja, izgubio nadzor nad upravljačem vozila i sletio u desno van kolnika u cestovni jarak gdje je prednjim djelom vozila udario metalnu nosivu cijev sa prometnim znakovima, nakon čega i u betonski propust oborinskih voda. Tom prilikom su on te dvoje putnika iz vozila, 23-godišnjak i 15-godišnjakinja zadobili ozljede zbog čega im je medicinska pomoć također pružena u OB Varaždin, ali ozljede nisu okvalificirane.



Stranica