Prometna nesreća sa smrtno stradalim osobama

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/auto_policija07.jpg

U subotu, 5. veljače oko 5.40 sati u Varaždinskoj ulici na državnoj cesti D-3 u Novom Marofu dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalim osobama.

Foto: Ilustracija

U subotu, 5. veljače oko 5.40 sati u Varaždinskoj ulici na državnoj cesti D-3 u Novom Marofu, dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalim osobama. Prometna nesreća dogodila se na način što je 23-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.89 g/kg iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba, te je zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom i prešao na suprotnu stranu kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao Ž.Č. (46).  

U tom je trenutku u stražnji dio vozila Ž.Č, prednjim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je iza njega u istom smjeru upravljao 24-godišnjak. U prometnoj nesreći od zadobivenih ozljeda, na mjestu događaja preminuo je M.Ž. (23) koji se nalazio u svojstvu putnika na prednjem sjedištu vozila kojim je upravljao Ž.Č, a koji je također od zadobivenih ozljeda preminuo u OB Varaždin u 9.10 sati.

Također, ozljede je zadobio i 23-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin, dok će se ozljede okvalificirati naknadno. Na mjesto događaja izašla je istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu koja je provodila očevid. Za vrijeme trajanja očevida, od 6 do 10 sati, dionica Varaždinske ulice bila je zatvorena za sav promet te se isti odvijao obilazno. Ovo su prve smrtno stradale osobe u prometu na prometnicama Varaždinske županije u 2011. godini. 



Stranica