Prijevara u gospodarskom poslovanju

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 60-godišnjakom, policijski službenici Policijske uprave varaždinske utvrdili su da postoji osnovana sumnja da je u svojstvu odgovorne osobe jednog trgovačkog društva iz Varaždina od rujna 2009. do siječnja 2010. godine

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 60-godišnjakom, policijski službenici Policijske uprave varaždinske utvrdili su da postoji osnovana sumnja da je u svojstvu odgovorne osobe jednog trgovačkog društva iz Varaždina od rujna 2009. do siječnja 2010. godine preuzeo robu od trgovačkog društva sa zagrebačkog područja ukupne vrijednosti od oko 460 250 kuna, te je kao sredstvo osiguranja plaćanja predao bjanko ovjerenu i potpisanu zadužnicu, iako je znao da je njegovo trgovačko društvo prekomjerno zaduženo i da neće moći podmiriti dospjele obveze.

Oštećeno trgovačko društvo dostavilo je zadužnicu na naplatu, međutim ista je bila nenaplativa obzirom da je varaždinsko trgovačko društvo u blokadi od srpnja 2009. godine. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Prijevare u gospodarskom poslovanju iz članka 93. Kaznenog zakona.



Stranica